Wat is een waterbestendige gipsplaat?

w_a_wat_is_een_waterbestendige_gipsplaat.jpg

Een waterbestendige gipsplaat is een gipskartonplaat die bestaat uit een kern van gips waarvan de voor-, achterzijde en de zijkanten voorzien zijn van een goed hechtend, speciaal gerecycled karton.


Deze vochtwerende gipskartonplaten zijn geïmpregneerd, wat zorgt voor een vertraagde wateropname en zal bovendien schimmelvorming voorkomen.


De waterbestendige gipsplaten zijn leverbaar met de kantvorm AK = afgeschuinde kant.Toepassing van een waterbestendige gipsplaat

Veelal in vochtige ruimtes en douches worden deze waterbestendige gipsplaten gebruikt als beplating op een onderconstructie van metal stud profielen voor niet-dragende scheidingswanden, voorzetwanden en verlaagde metal stud plafonds, omdat ze voorzien zijn van een waterdichte afwerking waardoor eenvoudig tegelwerk als afwerking gebruikt kan worden.


WR gipsplaat

De waterbestendige gipsplaat staat ook bekend onder de naam gipskartonplaat WR (=water resistant) en is herkenbaar aan het groene karton.

Het gewicht van een waterbestendige gipsplaat van 12.5 mm dik is 10.5 kg/m² dus tillen met twee personen is wat ons betreft zeker aan te raden.

 

Gerelateerde producten