Informatiecentrum metalstudwand.com

 • Wat is een waterbestendige gipsplaat?

  Waterbestendige gipsplaat met groen kartonEen waterbestendige gipsplaat is een gipskartonplaat die bestaat uit een kern van gips waarvan de voor-, achterzijde en de zijkanten voorzien zijn van een goed hechtend, speciaal gerecycled karton.

  De gipskartonplaten zijn geïmpregneerd, wat zorgt voor een vertraagde wateropname en zal bovendien schimmelvorming voorkomen.
  Lees verder

 • Wat is een gipsplaat?

  GipsplaatEen gipsplaat is een plaat die bestaat uit een kern van gips en die aan voor- en achterzijden en de zijkanten voorzien is van een goed hechtend, speciaal karton.

  De gipsplaten zijn herkenbaar aan de kleur van het karton waarbij aan de voorzijde van de gipsplaat een grijsachtige karton is bekleed. De rugzijde is bekleed met bruin karton en tevens voorzien van een blauwe bestempeling.
  Lees verder

 • Wat is een metal stud wand ?

  Wat is een metal stud wand
  Een metal stud wand is een niet dragende binnenwand die opgebouwd is uit metalen profielen met daar tegenaan beplating geschroefd. Eventueel kan de metal stud wand opgevuld worden met isolatie.

  Een metal stud wand wordt toegepast als scheidingswand waardoor een ruimte opgesplitst kan worden in meerdere ruimtes. Op deze manier creëert u eenvoudig een nieuwe kamer of kantoor!

  Lees verder

 • Handleiding metal stud wanden plaatsen

  Handleiding symboolHoe plaatst u een metal stud wand en waar moet u aan denken?

  Heeft u de plannen om een extra ruimte te creëren of wilt u een voorzetwand plaatsen dan is een metal stud wand de ideale oplossing.

  De wanden zijn snel en eenvoudig te monteren, licht van gewicht en hebben ook nog eens zeer goede brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen.

  Wij leggen u in 7 stappen uit hoe u een metal stud wand moet monteren en waar u aan moet denken.

  Lees verder

 • Metalstud profielen vastzetten

  Opbouw metalstud profielenVerticale profielen bevestigen en verstevigen

  Als u de horizontale metalstud profielen (MSH) heeft gemonteerd aan de vloer en aan het plafond dan kunt u beginnen met het plaatsen van de verticale metalstud profielen (MSV).

  De verticale metalstud profielen worden om de 60 cm geplaatst in de horizontale metalstud profielen.

  Tijdens het plaatsen, adviseren wij u de verticale metalstud profielen te bevestigen aan de horizontale metalstud profielen.

  Lees verder

 • Zolderkamer wanden plaatsen

  Zolderkamer wanden plaatsen

  Maak van uw zolder een mooie ruimte !

  U wilt van uw oude opberg zolder een slaapkamer of studeerkamer maken? Dan is de oplossing natuurlijk de metalstudwand van metalstudwand.com.

  U kunt met onze wanden makkelijk een ruimte ombouwen tot een prettige verblijfsruimte. Metalstud is een lichtgewicht bouwsysteem, en door de vele soorten profielen isolatie en gipskartonplaten is bijna alles mogelijk.

  Lees verder

 • Badkamerwanden

  badkamer wand

  Scheidingswanden in de badkamer

  De badkamer is een veel verbouwde ruimte door de handige klusser.  Een belangrijk onderdeel zijn de wanden van de badkamer, deze worden vaak van gipsplaat gemaakt en afgewerkt met een wand tegel.

  De badkamerwanden die wij leveren zijn van metal stud frame met een geïmpregneerde gips beplating. De wanden kunnen als voorzetwand of als scheidingswand worden toegepast.

  Lees verder

 • Voorzetwand isolatie

  IsolerenOude woning of een tussenwoning ?

  Veel oudere woningen hebben nog geen spouw muren en hebben daardoor een slechte isolatie waarde.

  Waardoor in de winter de kou makkelijk de woning kan binnen dringen.

  Ook is het mogelijk dat u in een tussenwoning woont en geluidshinder ondervindt van bijvoorbeeld de buren. Het kan ook zijn dat u enkel een oude muur wilt wegwerken.

  Een mogelijke oplossing is dan een voorzetwand plaatsen met een laag isolatie erin. Wij hebben verschillende soorten voorzetwanden voor verschillende doeleinden.

  Lees verder

 • Metalstud wand prijs

  contant-geldWat is de prijs van een Metalstud wand?

  De prijs van een metalstud wand is afhankelijk van welk type en welke hoeveelheid u nodig heeft.

  Er zijn verschillende soorten metalstud wanden verkrijgbaar.
  U kunt hierbij denken aan verschillende diktes metalstud profielen gecombineerd met een gipsplaat dikte van 12,5 mm.

  Lees verder

Artikelen 1 tot 10 van 13 in totaal

 1. 1
 2. 2