gipswanden 100 mm (1.75.1.A incl. iso)

Gipswanden 100 mm inclusief isolatiemateriaal

Metalstudwand.com levert gipswanden voor bedrijven en particulieren.

Gipswanden maken met een dikte van 100 mm, bestaande uit een framewerk van metalstud profielen van 75 mm, gipsplaten van 12,5 mm en isolatie.

Hier vindt u alles wat u nodig heeft voor het maken van gipswanden met een dikte van 100 mm. Op werkdagen besteld voor 13.00 uur, de volgende werkdag in huis.

Gipswanden van 100 mm zijn metalstud wanden die 100 mm dik zijn en toegepast kunnen worden voor verschillende doeleinden.

U kunt ruimtes opdelen en aparte kamers of een kantoor maken met onze gipswanden. Zo kunnen onze gipswanden gebruikt worden in:

 • studentenhuizen
 • woningbouw
 • kantoren
 • scholen
 • zorginstellingen
 • hotels
 • horeca gelegenheden
 • Door te variëren in plaattype, plaatdikte, profieltype en het wel of niet toepassen van isolatie, kunnen de prestaties van de gipswand voldoen aan de eisen die u zelf stelt of gesteld worden door derden.

  De gipswand 100 mm (1.75.1.A incl. iso) is een complete gipswand die opgebouwd is uit een skelet van 75 mm metalstud profiel met aan weerskanten een enkele beplating van 12,5 mm.

  De letter A staat voor isolatie. In een skelet van 75 mm metalstud profiel wordt meestal tot 80% aan isolatie gebruikt, dit betekent dat u gebruik maakt van van glaswolisolatie van 60 mm dikte.

   

  Gipsplaten voor een 100 mm wand

  Bij Metalstudwand.com kunt u een keuze maken uit een ruim assortiment gipsplaten in diverse afmetingen.

  Zo vindt u in onze webshop standaard AK gipsplaten, dit zijn gipsplaten met een kern van gips ommanteld met gerecycled karton in de kleur ivoorgrijs. Heeft uw ruimte hoge eigen op brandveiligheid dan kunt u bij ons kiezen voor Novlam gipsplaten, dit zijn gipsplaten waarin extra glasvezels zijn verwerkt voor een hoge brandwerendheid. U herkend de Novlam gipsplaten aan de roze kleur.

  Wil u graag een gipswand in een vochtige ruimte plaatsen? Kies dan voor onze WR gipsplaten, WR staat voor water resistant, deze groen gipsplaten worden vaak gebruikt voor het opknappen van badkamers of ruimtes met een hoge vochtigheidsgraad. WR gipsplaten zijn geïmpregneerd waardoor deze vertraagd water opnemen en schimmelvorming voorkomen.

  Voor 100 mm gipswanden die tegen een stootje moeten kunnen gebruikt u Diamond Board. Diamond Board gipskartonplaten hebben een hoge gipsdichtheid waardoor deze gipsplaten zo hard zijn als diamant.

  Profielen

  Voor een gipswand van 100 mm met enkel gips aan beide zijden gebruikt u metalstud profielen van 75 mm dikte. In onze webshop Metalstudwand.com hebben wij een standaard lengte maat voor de MSH 75 profielen (ook wel U profiel of ligger genoemd) van 4000 mm. De MSV 75 profielen (ook wel C profielen of staanders genoemd) hebben wij in 7 verschillende lengte maten.

  Eigenschappen gipswand 100 mm inclusief isolatie

  Onze gipswanden met standaard AK gipsplaten en Knauf Acoustifit glaswol isolatie hebben als eigenschap dat ze tot 30 min brandvertragend zijn en een geluidsisolatie van 43 dB hebben.

  Montage van gipswanden 100 mm inclusief isolatie

  Voor montage van een gipswand 100 mm kunt u onderstaande video bekijken. Heeft u nog vragen na het bekijken van de video neemt u dan contact met ons op, onze specialisten staan voor u klaar.

  Afwerking van gipswanden

  Voor het afwerken van een scheidingswand 100 mm gebruikt u gaasband en kant en klare finish pasta. U begint met het aanbrengen van de gaasband, deze plakt u op de naden van de gipswand. Hierna steekt u het overtollige gaasband af met een voegmes.

  Tot slot werkt u de naden af met kant en klare finish pasta, u smeert dit over het gaasband heen waardoor uw scheidingswand klaar is om behangen of gesaust te worden.

  Toevoegingen voor gipswanden 100 mm

  Wij van Metalstudwand.com hebben voor u een aantal optionele toevoegingen die u kunt toepassen wanneer u een scheidingswand gaat plaatsen.

   

  Wanneer u na het plaatsen van een scheidingswand iets wil ophangen, dan gebruikt u hiervoor wandachterhout. Wandachterhout heeft aan één zijde een groef, deze groef valt in de rand van het C-profiel. Wandachterhout plaatst u na het plaatsen van de isolatie, hierna monteert u de gipsplaten en werkt u de wand verder af.

   

  Veelal worden er aan scheidingswanden deuren en kozijnen toegevoegd, tijdens het plaatsen van het metalen frame houdt u rekening met het plaatsen van een nastelkozijn. Bij Metalstudwand.com vindt u 2 verschillende maatvoeringen en kunt u kiezen of u de deur linksdraaiend of rechtsdraaiend wil hebben.

   

  Bekijk onderstaande video voor het plaatsen en stellen van een nastelkozijn.

   

   

  In onze webshop hoeft u alleen het aantal m2 in te vullen voor een gipswand 100 mm (1.75.1.A) en ons systeem zal voor u uitrekenen wat u nodig bent aan materialen voor een scheidingswand. Let op dat u hierbij niet het afwerkingsmateriaal en gereedschap mee besteld. Deze kunt u los toevoegen aan uw winkelwagen, wanneer u hier graag hulp bij wil kunt u contact met ons opnemen.

  Lees meer