Metalstud wanden

Wanden maken met Metalstud

Metal stud wanden zijn wanden die opgebouwd zijn uit metalen profielen, isolatie materiaal en gipsplaten.

De metalstud wanden die wij leveren zijn eenvoudig zelf te monteren. De gemiddelde klusser zal in een mum van tijd een extra ruimte kunnen creëeren of een muur isoleren / wegwerken.

Voor het uitrekenen van de materialen vult u het aantal m² in en u bepaalt de juiste hoogte van de wand en ons systeem zal u een materiaallijst laten zien.

Scheidingswanden zijn wanden die geplaatst worden om 1 ruimte op te splitsen in 2 of zelfs meer ruimtes. Onze standaard scheidingswanden zijn kamerscheidend. Hierdoor is het eenvoudig om een zolder op te splitsen voor 2 slaapkamers of een groot kantoor op te splitsen in 2 of zelfs 3 kantoorruimtes. Al onze scheidingswanden zijn 10 cm dik, waardoor ze eenvoudig te combineren zijn met onze deuren en kozijnen.


Basis scheidingswanden, ook wel bekend onder de technische naam MS100/1.75.1.A, zijn kamerscheidende wanden bestaande uit 75 mm horizontale en verticale MS profielen, 60 mm dik glaswol isolatie en aan beide zijdes één gipsplaat van 12.5 mm dik. Dit geheel zorgt voor een scheidingswand welke 30 minuten brandwerend is. Ook wordt een geluidsisolatie van 43 dB bereikt met deze wanden.Plus scheidingswanden op onze webshop, ook wel bekend onder de technische naam MS100/2.50.2.A, zijn scheidingswanden met een hogere geluidsisolatie en brandwerendheid. Deze kamerscheidende wand is opgebouwd uit 50 mm horizontale en verticale MS profielen, 45 mm glaswol isolatie en aan beide zijdes twee gipsplaten van 12.5 mm dik. In deze samenstelling wordt een brandwerendheid van 60 minuten bereikt, alsmede een geluidsisolatie van 50 dB.


Metalstud voorzetwanden

Voorzetwanden zijn wanden die geplaatst worden voor een bestaande muur. Het plaatsen van een metalstud voorzetwand zorgt ervoor dat een lelijke of scheve wand weggewerkt wordt. Tevens kan het leidingwerk weggewerkt worden achter deze wand. Voorzetwanden worden ook vaak geplaatst voor een verbetering van isolatie. Wanneer een spouwmuur slecht geïsoleerd is, kan men door middel van een voorzetwand de isolatie aanzienlijk verbeteren. Wel wordt aangeraden gebruik te maken van dampremmende folie, welke geplaatst wordt tussen de profielen en gipsplaten (aan de warme zijde).


Basis voorzetwanden bekend onder de technische naam MS63/1.50.A bestaan uit 50 mm horizontale en verticale profielen, 45 mm glaswol isolatie en aan één zijde een gipsplaat van 12.5 mm dik. Dit maakt de totale wanddikte van 63 mm. Dit type wand heeft een brandwerendheid van 20 minuten.


Plus voorzetwanden, of te wel de MS75/2.50.A bestaat uit 50 mm horizontale en verticale profielen, 45 mm glaswol isolatie aan één zijde voorzien van twee gipsplaten van 12.5 mm dik. Hierdoor ontstaat een wand van 75 mm dik met een brandwerendheid van 30 minuten en een geluidsisolatie van 34 dB.


Metal stud wanden online kopen in onze webshop

De complete metalstud wanden op onze website zijn standaard voorzien van diverse hoogtes. U kiest de juiste hoogte en hoeft alleen maar het aantal strekkende meter wand in te vullen. Ons systeem geeft u een overzicht van de benodigde materialen die u met één muisklik in uw winkelwagen plaatst. Snel en eenvoudig online metalstud wanden kopen is in onze webshop dus heel makkelijk! Mocht de door u gewenste hoogte niet bij de complete wanden te vinden zijn of heeft u meerdere wanden nodig, bekijk dan onze metalstud wandenwizard waar ons systeem stap voor stap de benodigde materialen voor u uitrekent. Voor alle situaties hebben wij een oplossing voor u! Koop uw metalstud scheidingswanden en voorzetwanden online in onze webshop!

Lees meer