Knauf Diamondboard gipskartonplaten

Knauf Diamond board

De Knauf Diamond board gipskartonplaten zijn al meer dan 15 jaar één van de sterkste gipskartonplaten voor woningen tot scholen. De platen worden gebruikt voor een normale standaard scheidingswand tot in natte ruimtes zoals douches. Vanwege zijn robuuste opbouw kan deze gipskartonplaat met blauw karton veel hebben en is daarmee de perfecte gipskartonplaat voor iedere oplossing.

 

Knauf Diamond Board Gipskartonplaten zijn stootvast

De Diamond Board gipskartonplaten staan als een huis. Door de hoge oppervlaktehardheid biedt de plaat gegarandeerd een hoge weerstand tegen impactschade. De platen hebben een hoge gipsdichtheid, hierdoor zijn deze platen zo hard als diamant.

Wilt u deze gipskartonplaat van 1200x2600x12,5 mm gebruiken, klik dan hier.

 

Knauf Diamond Board Gipskartonplaten zijn hard en sterk

 

Deze Diamond Board gipskartonplaten hebben de eigenschap dat ze gebruikt kunnen worden in vochtige ruimtes, maar kunnen door de hardheid van de plaat ook goed gebruikt worden in gangen van een ziekenhuis of school. Ook het bevestigen van zwarte voorwerpen is geen probleem. Per schroef kan er wel tot 75 kg worden bevestigd bij dubbele beplating Diamond Board van 12,5 mm en het gebruik van een hollewandplug.

 

Knauf Diamond Board Gipskartonplaten zijn geluidsisolerend

 

De Diamond Board platen hebben mede dankzij de hoge gipsdichtheid niet alleen de uitstraling dat ze massief zijn, zo klinkt hij ook. In combinatie met de minerale wol van Knauf Insulation is het de ideale plaat om vrijwel iedere isolatienorm te halen.

Wilt u deze gipskartonplaat van 1200x3000x12,5 mm gebruiken, klik dan hier.

 

Knauf Diamond Board Gipskartonplaten zijn brandwerend

 

De Diamond Board gipskartonplaten zijn langer bestand tegen hoge temperaturen en brand dankzij de toevoeging van extra glasvezels en hoge gipsdichtheid. Met 60 minuten brandwerendheid biedt deze gipskartonplaat een hoogwaardige bescherming.

 

Knauf Diamond Board Gipskartonplaten zijn vochtbestendig

 

De Diamond Board gipskartonplaten zijn geïmpregneerde platen. Deze plaat kan dus toegepast worden in alle ruimtes van een gebouw, dus ook de natte ruimtes. De plaat heeft een heel beperkt krimp- en uitzettingsgedrag en voorkomt daarmee de kans op scheuren als er sprake is van wisselende luchtvochtigheid.

 

Lees meer