Vochtwerende gipsplaten AK

De gipsplaat voor in de badkamer

Vochtwerende gipsplaten AK zijn gipsplaten die bestaan uit een kern van gips en worden ommanteld door gerecycled karton in de kleur groen.

De vochtwerende gipsplaten AK zijn geïmpregneerd ter voorkoming van schimmelvorming en zorgen bovendien voor een vertraagde wateropname. Vochtwerende gipsplaten AK worden dan ook met name gebruikt in natte ruimtes.

Bij metalstudwand.com bestelt u eenvoudig online uw vochtwerende gipsplaten voor ruimtes die vaak bloodgesteld worden aan vocht. Wij hebben een selecte keuze van de beste vochtwerende gipsplaten. Koop snel en eenvoudig uw vochtwerende gipsplaten online in onze webshop.

Gipskartonplaten worden vaak gebruik wanneer u een wand of plafond gaat bekleden in uw pand. Gipskartonplaten kunnen mits ze vochtwerend zijn gebruikt worden voor uw badkamer. Natuurlijk wilt u niet dat uw schroeven die u gebruikt gaan roesten, gebruik daarom RVS schroeven.

De juiste gipsplaat vinden voor uw badkamer is heel eenvoudig, u zoekt namelijk op een gipskartonplaat die een groene kleur heeft en waarop vermeld staat dat de kern behandeld is met een waterafstotend siliconenproduct.

Wanneer u de gipsplaten monteert is het van belang dat de afwerking gebeurt met speciale siliconenkit, deze speciale kit zorgt ervoor dat uw aansluitingen waterdicht en flexibel zijn. wanneer u tegels wilt in uw badkamer gebruikt u dan een waterdichte tegellijm en voegproduct. Kiest u liever voor verf dan adviseren wij u een speciale waterdichte verf te kiezen. Dit is om ervoor te zorgen dat uw gipskartonplaten niet direct door schimmel en vocht aangetast worden en voor problemen zorgen in uw badkamer.

In de badkamer geldt ook de regel wilt u optimaal gebruik maken van een juiste geluidsabsorptie, gebruik dan 2 gipsplaat lagen in plaats van 1.

Lees meer