Isolatie

Isolatie materiaal

Om optimaal gebruik te maken van uw nieuwe wanden of plafond kiest u voor het beste isolatiemateriaal. Metalstudwand.com heeft het beste isolatiemateriaal voor u hierboven op een rij gezet zodat u eenvoudig uw keuze kunt maken.

Isolatiemateriaal is belangrijk wanneer u optimaal gebruik wilt maken van geluidsabsorbtie, brandwerendheid en thermische isolatie. Veelal wordt er bij wandisolatie en plafondisolatie gebruik gemaakt van glaswol als isolatie, bij metalstud wanden ligt de keuze vaak bij glaswol of steenwol. Beide producten hebben wij in ons assortiment zodat u de beste keuze kunt maken voor uzelf.

Wij hebben een ruim assortiment aan isolatiematerialen specifiek geschikt voor scheidingswanden en metalstud wanden. Voor het behalen van een goede geluidsisolatie gebruikt u isolatie in uw scheidingswand.

Veelal wordt er gebruik gemaakt van glaswol vanwege de absorberende structuur.

Voor metalstud wanden wordt meestal gebruik gemaakt van steenwol of glaswol als isolatiemateriaal. Door metalstud wanden te voorzien van isolatie krijgt het een betere geluidsisolatie, brandwerendheid en thermische isolatie.

Advies: voor een metalstud wand bepaalt u aan de hand van de breedte van de profielen, de dikte van de isolatie. Voor profielen dik 45 mm gebruikt u isolatiemateriaal van 40 mm dik; voor profielen van 50 mm gebruikt u isolatiepanelen van 45 mm dik; profielen van 75 mm vult u met isolatiemateriaal van 60 mm dik.

Lees meer