Wat is een scheidingswand

Scheidingswanden: Veelzijdigheid en Prestatie

De scheidingswanden staan bekend om hun veelzijdigheid en aanpasbaarheid. Deze wandsystemen bestaan uit een lichtgewicht skelet van metalstud profielen, gecombineerd met de hoogwaardige gipsplaten.

Dit unieke ontwerp maakt het mogelijk om de scheidingswanden dusdanig aan te passen waardoor de scheidingswand kan voldoen aan specifieke eisen zoals:
 • akoestiek
 • brandveiligheid,
 • thermische isolatie en
 • stootvastheid
 • Onze universele scheidingswanden zijn opgebouwd uit niet-dragende metalstud profielen. Hieraan worden gipsplaten vastgeschroefd. Voor een goede akoestiek en optimaal resultaat voeg je isolatieplaten toe die je tussen de metalstud profielen kunt plaatsen.
  Dankzij deze aanpassingsmogelijkheden voldoen de scheidingswanden moeiteloos aan de eisen voor zowel akoestische isolatie als brandveiligheid. Deze eigenschappen maken dat scheidingswanden bijzonder geschikt zijn voor gebruik in woningbouw en utiliteitsbouw.
  Of het nu gaat om nieuwbouwprojecten of renovaties, de flexibiliteit en kwaliteit van onze scheidingswanden zorgen ervoor dat ze een ideale keuze zijn voor diverse projecten. Met deze scheidingswanden kies je voor betrouwbaarheid, duurzaamheid en veelzijdigheid.

  Veelzijdige en prestatiegerichte scheidingswanden

  Onze scheidingswanden staan bekend om hun veelzijdigheid en aanpasbaarheid. Ze zijn opgebouwd uit een lichtgewicht skelet van metalstud profielen, gecombineerd met hoogwaardige beplating.

  Dit ontwerp maakt het mogelijk de scheidingswanden aan te passen aan specifieke eisen, zoals akoestiek, brandveiligheid, thermische isolatie en stootvastheid.
  De universele scheidingswanden, opgebouwd uit een niet-dragend skelet, kunnen gemakkelijk voldoen aan diverse eisen. De keuze in profielen, beplating en isolatie zorgt voor uitstekende prestaties.
  Dit maakt ze bijzonder geschikt voor woningbouw, nieuwbouw en renovaties en biedt betrouwbaarheid, duurzaamheid en veelzijdigheid.

  Of je nu een extra kamer op zolder wilt creëren of een grote ruimte wilt opdelen, onze scheidingswanden bieden een ideale oplossing. Goede isolatie is cruciaal, waarbij isolerende beplating of isolatiemateriaal in het metalstud profiel kan worden aangebracht. Voor extra stevigheid en verbeterde isolatie, zowel thermisch als akoestisch, is dubbele beplating aan te bevelen.