Metalstud profielen vastzetten

m_e_metal_stud_profielen_vastzetten.jpg

Verticale profielen bevestigen en verstevigen

Als u de horizontale metal stud profielen (MSH) heeft gemonteerd aan de vloer en aan het plafond dan kunt u beginnen met het plaatsen van de verticale metal stud profielen (MSV). De verticale metal stud profielen worden om de 60 cm geplaatst in de horizontale metal stud profielen.


Tijdens het plaatsen, adviseren wij u de verticale metal stud profielen te bevestigen aan de horizontale metal stud profielen. Dit gaat voor u een voordeel opleveren als u daarna de gipsplaten tegen de metal stud profielen wilt vastschroeven. Het framewerk blijft dan goed en stevig zitten!


Voor het verbinden van de metal stud profielen zijn er 2 mogelijkheden die wij graag met u willen delen:


Fixeertang

Fixeertang


Indien u vaker metalstudwanden plaatst, zult u altijd gebruik willen maken van een fixeertang. Dit is een eenmalige aanschaf van handgereedschap die u standaard bij u heeft.

De fixeertang is universeel inzetbaar voor het vastzetten van metalstud profielen en is tevens geschikt voor links- en rechtshandigen. De lengte van de fixeertang is 31,5 cm.


Fixeren metal stud profielen


Door gebruik te maken van de fixeertang knijpt u de zijkanten van de metal stud profielen samen waardoor er een gat ontstaat. Met fixatie heeft u de metalstud profielen met elkaar verbonden en verstevigd.


Teksschroeven met platte boorkop

Teksschroeven


Voor het monteren van een eenmalige metal stud wand zal de aanschafprijs van een fixeertang veelal kostbaar zijn. Hiervoor hebben wij de oplossing voor u, namelijk door gebruik te maken van de teksschroeven met platte boorkop.


Teksschroeven zijn gemaakt van verzinkt staal met boorpunt en hebben een platte boorkop met een diameter van 4.2 mm. De platte kop wordt ook wel "wafer head" genoemd.

Deze teksschroeven zijn uitermate geschikt voor het bevestigen van metalstud op metalstud. De schroef is een zelfborende schroef waarmee u met behulp van een schroefmachine de teksschroeven direct in het metalstud schroeft.


Metal stud profielen vastzetten met teksschroeven


De teksschroeven worden aan de onderkant en aan weerskanten van het metal stud geschroefd. Ons advies is om de teksschroeven ook aan de bovenkant aan weerskanten te schroeven. Zo maakt u een stevig geheel.


Rekenhulp: per verticaal profiel (MSV) heeft u 4 st teksschroeven nodig.


De teksschroeven kunt u samen met de bestelling van uw metal stud wand online bij ons kopen. De pakinhoud is 100 st.

 

Gerelateerde producten