Profielen

Metalstud profielen

Voor het maken van wanden of scheidingswanden heeft u metalstud profielen nodig, deze haalt u eenvoudig online bij Metalstudwand.com.

Metalstud profielen zijn bedoeld om op een eenvoudige manier een ruimte te creëren, u heeft enkel profielen, gipsplaten en eventueel isolatie nodig en zo maakt u in een handomdraai een wand. Bij Metalstudwand.com koopt u eenvoudig alles wat u nodig heeft in onze webshop.

Metalstud staanders en liggers worden op verschillende manieren gemonteerd, u kunt er hier meer over lezen. Koop nu online alles wat u nodig hebt voor het maken van een wand in onze webshop!

Opbouw Metalstud geraamte

Voor het opbouwen van een metalstudwand gebruikt u de horizontale metalstud profielen en de verticale metalstud profielen van dezelfde breedtes in mm!

Bijvoorbeeld: een horizontaal metalstud profiel MSH 75 combineert u altijd met een verticaal metalstud profiel MSV 75. 

De horizontale metalstud profielen worden op de vloer en aan het plafond bevestigd. De verticale metalstud profielen worden om de 60 cm tussen de horizontale metalstud profielen geplaatst.

Een C metalstud profiel wordt ook wel genoemd: verticaal profiel, staander of MSV.

Een U metalstud profiel wordt ook wel genoemd: horizontaal profiel, ligger of MSH.

De metalstud scheidingswanden zijn opgebouwd uit een raamwerk van metalstud profielen en gipsplaten.

Deze metalstud profielen vormen de draagconstructie bij de wandsystemen.


Metalstud staanders en liggers worden op verschillende manieren gemonteerd. De liggers worden met pluggen vastgemaakt aan de vloer en plafond en de staanders worden op hun plaats geschroefd aan de liggers

U kunt ook een speciale metalstudtang gebruiken, deze perforeert de profielen aan elkaar.

De metalstud constructie krijgt zijn stabiliteit door het aanbrengen van gipskartonplaten, wanneer u hier 2 van aanbrengt met isolatie ertussen zal uw systeem een hogere brandwerendheid krijgen en wordt het geluid optimaal geabsorbeerd


Een voordeel van het opbouwen van een scheidingswand met metalstud profielen ligt vooral in de snelheid van het monteren.

Lees meer