Wat is een gipsplaat?

w_a_wat_is_een_gipsplaat.png

Een gipsplaat is een plaat die bestaat uit een kern van gips en die aan voor- en achterzijden en de zijkanten voorzien is van een goed hechtend, speciaal karton.


Gipsplaten zijn herkenbaar aan de kleur van het karton waarbij aan de voorzijde van de gipsplaat een grijsachtige karton is bekleed. De rugzijde is bekleed met bruin karton en tevens voorzien van een blauwe bestempeling.

 


Extra brandwerende gipsplaten of vochtwerende gipsplaten zijn voorzien van een gekleurd karton aan de voorzijde. Op deze manier is duidelijk te zien of de gipsplaat een bepaalde eigenschap heeft.


Zo zijn vochtwerende gipsplaten bijvoorbeeld altijd voorzien van een groenkleurig karton en de extra brandwerende gipsplaten zijn voorzien van een rosekleurig karton.Toepassing van een gipsplaat

Een gipsplaat kan worden toegepast voor het maken van metal stud wanden en metal stud plafonds in de binnen afbouw, zowel in de nieuwbouw- als renovatieproject.Montage van een gipsplaat

Voor de montage van metal stud wanden adviseren wij u gebruik te maken van de gipsplaat AK. AK is een gipskartonplaat met afgeschuinde kanten.Voor de montage van metal stud plafonds adviseren wij u gebruik te maken van de gipsplaat 4 x AK.

4 x AK kantafwerking is een gipskartonplaat met rondom afgeschuinde kanten.


Wij adviseren u deze uitvoeringen van gipsplaten te gebruiken, omdat het afwerken van de AK-naden snel en eenvoudig uitgevoerd kan worden met een kant en klare pasta en gaasband.Door het afwerken van alle afgeschuinde kanten en schroefgaten ontstaat een gladde wand of plafond welke gestuct, behangen of geschilderd kan worden.

Gerelateerde producten