Wat is een gipsplaat?

GipsplaatEen gipsplaat is een plaat die bestaat uit een kern van gips en die aan voor- en achterzijden en de zijkanten voorzien is van een goed hechtend, speciaal karton.

De gipsplaten zijn herkenbaar aan de kleur van het karton waarbij aan de voorzijde van de gipsplaat een grijsachtige karton is bekleed. De rugzijde is bekleed met bruin karton en tevens voorzien van een blauwe bestempeling.

 

Toepassing van een gipsplaat

De gipsplaat wordt toegepast voor het maken van metal stud wanden en metal stud plafonds in de binnen afbouw, zowel in de nieuwbouw- als renovatieproject.

 
 
 
Gipsplaat standaard

Montage van een gipsplaat

Voor de montage van metal stud wanden adviseren wij u gebruik te maken van de gipsplaat AK. AK is een gipskartonplaat met afgeschuinde kanten.
 
Voor de montage van metal stud plafonds adviseren wij u gebruik te maken van de gipsplaat 4xAK. 4xAK is een gipskartonplaat met rondom afgeschuinde kanten.
 
Wij adviseren deze uitvoeringen van gipsplaten te gebruiken, omdat het afwerken van de AK-naden snel en eenvoudig uitgevoerd kan worden met bv. een kant en klare pasta.
 
gipsplaat online kopen