Voorzetwand isolatie

Voorzetwand isolatie

Een slechte geïsoleerde spouwmuur of geluidshinder van de buren kunt u nu snel en eenvoudig oplossen door het plaatsen van een voorzetwand met een laag isolatie.

Oude woning of een tussenwoning?

voorzetwanden isoleren oude woningVeel oudere woningen hebben nog geen spouw muren en hebben daardoor een slechte isolatie waarde, waardoor in de winter de kou makkelijk de woning kan binnen dringen.


Ook is het mogelijk dat u in een tussenwoning woont en geluidshinder ondervindt van bijvoorbeeld de buren. Het kan ook zijn dat u enkel een oude muur wilt wegwerken.


Een mogelijke oplossing is dan een voorzetwand plaatsen met een laag isolatie erin. Wij hebben verschillende soorten voorzetwanden voor verschillende doeleinden.


Thermische isolatie

thermische isolatie


Voor het isoleren van de wand i.v.m. koude problemen kunt u eigenlijk vrij eenvoudig een standaard voorzetwand plaatsen. Deze zal bestaan uit een metalen frame met twee gipsplaten en een isolatieplaat. In deze wand moet ook een dampremmende folie worden aangebracht.


Voor een hogere thermische isolatie moet u ook achter de profielen een isolatie deken aanbrengen. Dit houd wel in dat de voorzet wand iets verder van de buiten muur zal moeten afstaan. Tevens is het zo dat hoe dikker de isolatie des te beter de isolatie waarde van de wand is.


Goed thermisch geïsoleerde wanden betekent:

Lagere energie rekening; dus directe besparing op uw vaste woon lasten

Optimaal wooncomfort; behaaglijk klimaat omdat de woning warm aanvoelt

Geen vocht / schimmel; uw woning blijft warm, krijgt schimmel geen kans

Goed milieu; minder verbruik fossiele brandstoffen door goed isoleren


Geluidsisolatie

geluidsisolatie voorzetwanden


Als u in een tussen woning woont kunt u last hebben van geluidshinder. Of u produceert zelf geluidshinder en wilt uw buren niet tot last zijn. Dan is het isoleren van de woning een uitkomst. Wij hebben voorzetwanden die extra geluidswerend zijn en de verschillende manieren van opbouw kunnen ook bijdragen aan een betere geluidswerendheid.


Als u een metalstud voorzetwand plaatst die vrij staat van de bestaande muur en de profielen op de vloer,plafond en zij muren voorziet van een isolerend foam band kunt u een zeer hoge geluid isolatie halen. Door een bredere profiel te gebruiken kunt u een dikkere isolatie aan brengen. Ook kunt u in plaats van één gipsplaat twee gipsplaten gebruiken.


Door goed geïsoleerde wanden ontstaan er rustige ruimtes waardoor het plezierig leven is. Er is geen geluidoverlast

Ook zal er sprake zijn van een lagere energierekening doordat de wanden beter geïsoleerd zijn. Hierdoor zal de warmte geen weg naar buiten vinden via de wanden.


Koop uw voorzetwand online

Koop uw voorzetwand eenvoudig op onze online webshop; via onze rekenhulp hoeft u enkel een aantal gegevens van de wand in te voeren, waarna het systeem alle benodigde materialen voor u berekend.Deze producten passen hierbij